luni, 21 noiembrie 2011

Cine este fiara din apocalipsa?

Este cat se poate de clar ca Babilonul modern este Roma papala, care troneaza ca o imparateasa intre fiicele ei, imbracata in purpura, aur si pietre scumpe, impresionand intreaga lume prin fastul ceremoniilor, prin bogatia templelor ei si prin puterea politica pe care o exercita in intrega lume.Dar, pe cat este de adevarat acest lucru, pe atat de adevarat este ca Babilonul nu are niciun viitor, dupa cate ne spune Biblia.

Apocalipsa precizeaza de doua ori acest lucru, iar in cap.18 se descrie pe larg cutremurul politic, financiar, economic si emotional pe care il va produce caderea Babilonului in intreaga lume ( vezi Apocalipsa 18, 9.10.11.15-19 ).
Care este motivul principal pentru care Babilonul modern va fi nimicit?
"Tu ziceai in inima ta: Ma voi sui in cer, imi voi ridica scaunul de domnie mai presus de stelele lui Dumnezeu, voi sedea pe muntele adunarii dumnezeilor, la capatul miazanoaptei, ma voi sui pe varful norilor, voi fi ca Cel Prea Inalt." Isaia 14, 13-14
Iata motivul nimicirii Babilonului modern: mandria, aroganta, spiritul de inaltare. Acelasi motiv il subliniaza si apostolul Pavel, cand scrie despre "omul faradelegii, fiul pierzarii", care se inalta mai presus de tot ce se numeste Dumnezeu si care se aseaza in Templul lui Dumnezeu, dandu-se drept Dumnezeu.( 2 Tesaloniceni 2, 3-4 )
Cine au fost si ce au facut papii de la Roma, cei care pretind ca sunt "Vicarius Filii Dei" (Loctiitorul Fiului lui Dumnezeu ) ? O scurta comparatie intre viata Domnului Christos si viata oricarui papa ne va fi de mare folos.
Iata cateva exemple consemnate chiar in Enciclopedia Catolica:
-Papa Sergiu al 3-lea ( 904-911 ) a dobandit functia papala prin crima si a avut mai multi copii nelegitimi. Concubina si mama sa au transformat palatul papal intr-o pestera de talhari. Pontificatul sau a marcat inceputul perioadei de trista amintire supranumita "domnia prostituatelor".
-Papa Ioan al 12-lea ( 955- ?) devine papa la doar 12 ani. Enciclopedia Catolica il caracterizeaza drept "un om badaran si imoral, care a dus o asemenea viata incat se vorbea de Lateran ca despre un bordel, iar coruptia morala in Roma a devenit subiect de dispret general. Pe 6 noiembrie, un sinod alcatuit din 50 de episcope italieni si germani s-au intalnit la Roma si Ioan al 12-lea a fost acuzat de sacrilegiu, simonie, sperjur, crima, adulter si incest. Ioan al 12-lea s-a razbunat sangeros pe conducatorii partidului de opozitie. Diaconului-cardinal i s-a taiat mana dreapta, episcopul Otgar de Speyer a fost biciuit, un inalt demnitar de la palat si-a pierdut nasul si urechile."Cartea "Vietile Papilor" tiparita de Biserica Catolica scrie despre Papa Ioan al 12-lea: "Si-a petrecut intreaga viata in adulter."
-Papa Bonifaciu al 7-lea ( 984-985 ) este numit de Enciclopedia Catolica un "monstru cufundat in sangele predecesorilor sai." Dupa moartea sa, trupul i-a fost batjocorit, tarat si insultat pe strazile orasului.
-Papa Benedict al 8-lea ( 1012- 1024 ) si-a cumparat functia prin mita data public.
-Papa Benedict al 9-lea ( 1033-1045 ) a fost facut papa la doar 12 ani. Enciclopedia Catolica afirma despre el: "A comis crime si adultere in plina zi, a jefuit pelerini pe mormintele martirilor, a fost un criminal oribil? A fost o rusine pentru scaunul lui Petru."-Papa Inocentiu al 3-lea ( 1198-1216 ), creatorul Inchizitiei, a ucis, dupa estimari, in timpul pontificatului sau, circa un milion de oameni.
-Papa Bonifaciu al 8-lea (1294- 1303 ) Despre el Enciclopedia Catolica afirma: "Nu se stie daca a omis savarsirea vreunei nelegiuiri: infidelitate, erezie, simonie, imoralitate nefireasca si grosolana, idolatrie, magie, etc. Intregul sau pontificat a fost o insiruire de fapte rele."
-Papa Paul al 2-lea ( 1464-1471 ) avea un adevarat harem, iar tiara papala valora cat un palat.-Papa Inocentiu al 8-lea (1484-1492 ) a avut 16 copii de la mai multe femei si a permis lupte cu tauri in Piata Sf. Petru din Roma.
-Papa Alexandru al 6-lea ( 1492-1503 ) e considerat cel mai stricat papa din perioada Renasterii.
-Papa Leo al 10-lea ( 1513-1521 ) , devenit abate la doar 8 ani si cardinal la doar 13 ani, s-a dedat petrecerilor si betiilor. In timpul pontificatului sau Luther a vizitat Roma, ramanad scarbit de cele vazute acolo.Acestea sunt doar cateva exemple din numeroasele exemple de trista amintire pe care ni le ofera istoria bisericii. "Omul faradelegii " despre care scrie Pavel in Epistola sa catre Tesaloniceni ( cap. 2, 3 ) nu a fost un caz izolat, ci a caracterizat o buna parte din istoria papalitatii.
2. Iisus S-a numit pe Sine Fiul Omului, titlul Sau preferat. Papii se numesc "pontifex maximus", titlu preluat de la imparatii romani.
3. Iisus a umblat din loc in loc pe jos, suferind adesea de oboseala, de foame si sete sub soarele arzator al Palestinei. Doar cu ocazia intrarii in Ierusalim, cu putin inainte de crucificare, El a incalecat un magarus. In acelasi timp papii, pana la Ioan Paul al 2-lea, erau purtati pe umeri, cu scaunul papal cu tot.
4.Mantuitorul a purtat o cununa de spini, singura coroana care I s-a dat pe acest pamant. In acelasi timp papii poarta tiare care valoreaza multe milioane de dolari.
5. Trupul Mantuitorului rastignit a fost infasurat in fasii de panza simpla si asezat intr-un mormant sapat in stanca. Trupul neinsufletit al papei Ioan Paul al 2-lea a fost imbracat in hainele scumpe de papa, apoi a fost asezat in trei sicrie scumpe depuse in Catedrala Sf. Petru din Roma.
6. La moartea lui Iisus, cei mai multi Il batjocoreau. cei care isi aratau compasiunea erau atat de putini. La moartea papei Ioan Paul al 2-lea, sute de mii de oameni au vegheat in Piata Sf. Petru si s-au rugat pentru sufletul lui.
7. In fata lui Iisus cel rastignit nu a ingenunchiat niciun conducator de popoare. In fata sicriului papei Ioan Paul al 2-lea au ingenunchiat cei mai puternici conducatori ai lumii. Un reporter aprecia ca presedintele Bush nu se pleaca in fata nimanui. Cu toate acestea, in fata sicriului papei el s-a plecat.
Paralela poate continua...
Dumnezeu face o invitatie cat se poate de solemna si clara celor care inca se mai gasesc in Babilonul spiritual al zilelor noastre:"Apoi am auzit din cer un glas care zicea: Iesiti din mijlocul ei, poporul Meu, ca sa nu fiti partasi la pacatele ei si sa nu fiti loviti cu urgiile ei." Apocalipsa 18, 4.
Dumnezeu are pregatit ceva mai bun pentru noi, incomparabil mai bun decat ceea ce ne ofera Babilonul zilelor noastre: "Apoi am vazut un cer nou si un pamant nou, pentru ca cerul dintai si pamantul dintai pierisera si marea nu mai era. Si eu am vazut coborandu-se din cer de la Dumnezeu cetatea sfanta, Noul Ierusalim, gatita ca o mireasa impodobita pentru barbatul ei. Si am auzit un glas tare, care iesea din scaunul de domnie si zicea: Iata cortul lui Dumnezeu cu oamenii ! El va locui cu ei si ei vor fi poporul Lui si Dumnezeu Insusi va fi cu cu ei . El va fi Dumnezeul lor. El va sterge orice lacrima din ochii lor si moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tanguire, nici tipat, nici durere, pentru ca lucrurile dintai au trecut" Apocalipsa 21, 1-4

Un comentariu:

  1. Deci sa inteleg ca aceasta fiara se inchina lui satana.Si toata invatatura lor din catehismul catolic de fapt il descrie pe satana nu pe Dumnezeu. Si cred acest lucru ,pt ca doctrina trinitati nu poate fi explicata decat cu doctrina lor , nu cu biblia....tot ce nu vine explicit din biblie vine de la cel rau...si de asta ei se inchina diavolului..

    RăspundețiȘtergere