luni, 12 decembrie 2011

Marine Le Pen:Franta trebuie sa iasa din Euro si UE!




Marine Le Pen, liderul grupării politice Frontul Naţional, îşi bazează campania electorală pentru preşedinţia Franţei pe promisiunea că va scoate ţara din zona euro şi că va reveni la franc, lansând un atac dur la adresa monedei unice şi a Uniunii Europene.
Marine Le Pen, considerată unul dintre favoriţii în cursa prezidenţială, şi-a prezentat ieri proiectul prin care promite să scoată economia franceză din perioada slabă pe care o traversează. Le Pen a declarat că Europa ar trebui să renunţe la euro, care „ne-a asfixiat economiile, ne-a omorât industriile şi ne-a sufocat locurile de muncă“ de câţiva ani încoace şi, mai mult, a împins Franţa să acumuleze datorii cât „Himalaya“. 


În orice caz, a adăugat aceasta, statul ar trebui să se pregătească pentru o ieşire ordonată din uniunea monetară. „Trebuie să anticipăm colapsul euro decât să suferim de pe urma colapsului euro“, a declarat aceasta într-un interviu televizat.


Întrebată cum ar putea Franţa să-şi administreze datoriile uriaşe denominate în euro în cazul în care Franţa ar reveni la franc şi şi-ar slăbi moneda, aceasta a explicat că ar permite băncii centrale a statului să împrumute trezoreria pentru a achita datoriile, transmite "Financial Times"



În cele mai recente sondaje, Marine Le Pen este cotată cu până la 21% dintre voturile alegătorilor francezi în primul tur, care va avea loc în aprilie 2012. Aceleaşi sondaje îi atribuie actualului preşedinte francez, Nicolas Sarkozy, 27% dintre voturi în primul tur.


Potrivit sondajului realizat de institutul CSA în martie Le Pen, fiica lui Jean-Marie Le Pen, fostul preşedinte al partidului francez Frontul Naţional, ar intra cu siguranţa în al doilea tur.
Bucurându-se de sprijinul colegilor de partid, aceasta a anunţat deja că va candida pentru preşedinţia Franţei în 2012. Nu de puţine ori, declaraţiile sale au ridicat câteva sprâncene. La începutul acestui an, Le Pen a spus că, dacă va câştiga alegerile, va scoate Franţa din NATO şi va încheia un parteneriat cu Rusia. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu