joi, 26 ianuarie 2012

Două dictaturi: România şi Ungaria, şi reacţiile UE.

Nu este scopul acestui site să discute problemele interne ale României, decât în măsura în care acestea au legătură directă cu Uniunea Europeană. Totuşi,  nu putem să nu observăm un fapt evident, şi anume acela că România este o dictatură securist-poliţienească-jandarmerească, în frunte cu Traian Băsescu şi o “clasă politică” (incluzând aici nu doar partidele de la putere, ci si “opoziţia” USL-istă) desprinsă demult de popor şi care îi tratează pe oamenii de rând ca pe nişte “viermi”, ca să-l citez pe un senator PDL. Prin urmare, redacţia Eurosceptic, deşi nu doreşte să se implice politic, îşi exprimă solidaritatea faţă de mitingurile de protest ale oamenilor simpli (fireşte, nu şi faţă de actele de violenţă comise de huligani, care cel mai probabil sunt agenţi provocatori) şi condamnă reacţia represivă cu totul nejustificată şi ilegală a “forţelor de ordine”. Mai multe nu vrem să spunem, fiindcă informaţii găsiţi destule în presă şi pe internet.
Acestea fiind spuse, să vedem cum e situaţia şi cu Ungaria. Şi acolo există o dictatură a domnului Viktor Orban şi a partidului său de guvernământ FIDESZ, care a schimbat Constitutia Ungariei pentru a-şi asigura puteri discreţionare. Mass media care se opune puterii este cenzurată, ziare şi posturi de radio-tv ostile puterii sunt închise etc. E drept, o diferenţă importantă faţă de România e aceea că, probabil, majoritatea cetăţenilor maghiari îl susţine pe Viktor Orban, în timp ce Băsescu este detestat, ca să nu spun urât din suflet, de majoritatea românilor.
Totuşi, diferenţa esenţială este cu totul alta: Dictatura lui Viktor Orban are un caracter naţionalist şovin, în timp ce dictatura din România este o dictatură de tip mafiot a unor oameni fără ţară care s-au făcut preş în faţa intereselor străine. Acesta este singurul motiv pentru care UE a luat măsuri destul de dure împotriva Ungariei, nicidecum acela clamat cum că UE e “ingrijorată” de “democraţia în pericol”. Ungaria a refuzat la un moment dat să coopereze cu FMI si UE, iar ca rezultat, după cum vă amintiţi, UE a declanşat practic un război financiar împotriva monedei ungare. Până la urmă, din cauza presiunilor străine, Viktor Orban a fost nevoit să accepte un acord cu UE şi FMI. Oricum, deşi personajul respectiv este un duşman al României (susţinând masiv mişcările iredentiste maghiare din Transilvania şi cerând pe faţă autonomie pe criterii etnice etc.), merită totuşi apreciat pentru că a luptat pentru interesele poporului său.
În schimb, România este condusă de o clasă politică trădătoare de ţară, care, în dorinţa ei de înavuţire, nu se dă în lături de la nimic. Aş vrea să dau un singur exemplu: Mai multe companii mari de stat, printre care  CNADNR, Compania Naţională a Huilei, Poşta Română, Metrorex, CFR Marfă, Termoelectrica, CFR Călători, Tarom, Oltchim, Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, vor fi “iertate” de datorii de circa 6 miliarde de euro! Motivul este foarte simplu: aşa cum a mai fost aplicat de atâtea ori până acum. Se doreşte “măritarea” companiilor respective unor firme străine, bineînţeles, contra unor comisioane substanţiale. Cine plăteşte? Desigur, noi, “viermii” de români, care, auzi cât de mult tupeu avem: nu muncim atât de mult pe cât ne fură ei!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu