luni, 9 ianuarie 2012

Ormuz

Acum că a trecut o săptămână din 2012 putem să trecem peste giftuiala ce este asociată sărbătorilor de iarnă, să lăsăm can-canul românesc și să ne informăm cu privire la lucrurile cu adevărat serioase.
După evenimentele primăverii arabe IRANUL este capul de afiș al tuturor buletinelor de știri din 2011.După cuvântul criză și revoluție cred că IRAN este al treilea cel mai pronunțat cuvânt în toate discuțiile oficiale și neoficiale la nivelul cancelariilor internaționale.
IRANUL este singura țară din Golful Persic (zona planetei cu cea mai mare aglomerare de zăcăminte de hidrocarburi de pe planetă) unde influența americană nu s-a putut impune.S-au dat lovituri de stat mascate în revoluții, s-au plătit mercenari, s-au efectuat întregul spectru de operațiuni speciale și neconvenționale pe teritoriul acestei țări.
Am mai scris că iranianul nu este arabul obișnuit, leneș și cam nespălat, ce-l poți întâlni în zonă.El este urmașul unor străvechi războinici (Imperiul Persan)  care au dominat lumea antică multe secole.Apartenența religioasă este către extrema islamică și nu moderat.Iar conștientizarea încă din fașă că este în pericol din cauza imperiului iudeo-american îl determină să dorească să moară pentru țara sa încă de la vârsta la care nu știe vorbi.
Am scris aici că în evoluția conflictelor militare din ultimii 250 de ani ecuația IRAN este cea mai vastă și complexă.Astăzi IRANUL are doi aliați, RUSIA și CHINA, a căror putere militară și economică pot strivi cu ușurință suma tuturor celorlalte națiuni ale planetei.
Am  mai scris că nu cred, și-mi doresc intens să am dreptate, ca ISRAELUL sau USA să atace IRANUL.Problema IRANULUI este naționalismul care în epoca globalizării dă planurile corporațiilor peste cap.Corporații care, folosindu-se de banii contribuabilului onest, să-și impună prin forța armelor interesele economice. Adică exact scenariul DESERT STORM IRAK.
De data aceasta însă lucrurile nu se puteau să fie mai complicate de atât.Ofițerii de informații și cei combatanți au pregătire de excepție.Nu sunt precum loazele irakiene care nu au opus nici o rezistență în 1991 sau 2003.Analiștii militari, de toate naționalitățile, se cam scarpină în barbă când se uită la geosituația iraniană.
Punctul forte îl reprezintă strâmtoarea ORMUZ pe unde se transportă peste 40% din consumul internațional de țiței.
Anterior, iranienii amenințaseră că vor bloca Strâmtoarea Ormuz, dacă țările occidentale îi afectează comerțul cu petrol.
Scânteia care a declansat scandalul a fost remarca vicepresedintelui iranian, Mohammd-Reza Rahimi, potrivit caruia, “dacă țările occidentale impun sancțiuni petrolului iranian, atunci Iranul nu va pemite niciunei picături de petrol să treacă prin Strâmtoarea Ormuz”. Comandantul marinei iraniene, amiralul Habibollah Sayari, a explicat ca Iranului i-ar fi atat de usor sa închidă strâmtoarea “ca și când ar bea un pahar cu apă”.
Acum evitarea unui conflict mondial este simplă.Țările Occidentale își văd de treaba lor iar IRANUL de a ei.De ce nu se întâmplă?
Pentru că toate statele care au cheltuieli mari cu înarmarea trebuie să cheltuiască în continuare.Banii proștilor evident.Stocurile de arme convenționale și neconvenționale trebuiesc reînnoite dar pentru acest fapt trebuiesc epuizate stocurile vechi.Iar epuizarea rapidă nu se efectuează doar prin exerciții și simulări de luptă ci prin stări combatante propriu-zise. Pe de altă parte marea ocultă financiară globală are nevoie de pretexte pentru mărirea artificială a prețului petrolului.
Ca urmare a căderilor bursiere din 2008 și prețul barilului de petrol a înregistrat o cădere de la 147 de dolari la peste 60 de dolari. Acum este 102.Și confruntate cu cererea în continuă scădere (inclusiv CHINA ”fomistul” global de resurse a înregistrat în premieră scădere economică în trimestrul 4 al anului trecut) aceste corporații vor face tot posibilul pentru declanșarea unui război. Economia USA are nevoie de un război.Corporațiile au nevoie de un război pentru a-și înmulți exponențial profiturile și a extinde controlul absolut prin NOUA ORDINE MONDIALĂ.Explozia demografică necontrolată a planetei are nevoie de un război pentru echilibrarea creșterii necontrolate.Statele lumii au nevoie de război unele pentru sporirea accesului la resurse (UK) iar altele pentru a-și putea întări propriile structuri dându-le mai multe drepturi și limitând drepturile cetățenilor.
Prin blocarea strâmtorii ORMUZ de către armata iraniană și intervenția statelor ce vor să aducă ”democrația” în IRAN prețul barilului de petrol ar putea sări la peste 250 de dolari.ADICĂ APOCALIPSĂ.Imaginați-vă 15 RON per litru de carburant și evoluția tuturor prețurilor.
Cred că eventualul conflict purtat tactic convențional ar fi o repetiție generală pentru MARELE CONFLICT care se află îm mapa Pentagonului din 1973.Generalii iranieni știu cu ce amploare poate lovi inamicul.La fel liderii Israelului știu că pot dispărea de pe harta lumii în maximum 20 de minute.
Suspans.Va fi război? Nu va fi război? Până una alta prețul barilului tot crește cu pași mici și poate cine știe după un an de ”arătat mușchii” prețul va fi ajuns la nivelul dorit de BANCHEROCRAȚIA MONDIALĂ.Așadar dragii noștri ochii pe cotația petrolului și pe Russia Today și ca de obicei Apocalipsă ușoară!

Un comentariu:

  1. Voi recomanda oricui caută împrumut de afaceri către Le_Meridian, m-au ajutat cu un împrumut de patru milioane USD pentru a-mi începe afacerea de quilting și a fost rapid Când am obținut un împrumut de la ei, a fost surprinzător de ușor de lucrat cu ei. Ele pot finanța până la suma de 500,000,000.00 de dolari (cinci sute de milioane de dolari) în orice regiune a lumii, atâta timp cât există 1,9% ROI pot fi garantate pentru proiecte. Procesul a fost rapid și sigur. A fost cu siguranță o experiență pozitivă. Evitați escrocii de aici și contactați serviciul de finanțare Le_Meridian activat. lfdsloans@lemeridianfds.com / lfdsloans@outlook.com. WhatsApp ... + 19893943740. dacă sunteți în căutarea unui împrumut de afaceri.

    RăspundețiȘtergere