joi, 5 aprilie 2012

jos labele de pe Hidroelectrica

"Jos labele de pe Hidroelectrica!" este un strigat de durere catre colonialisti vest-europeni! De durere pentru ca este vorba de ultima dintre valorile nationale neconfiscate inca de catre acestia!

In urma cu peste 60 de ani, imediat dupa razboi, izbucnea, pe axa noii confruntari Est-Vest, conflictul sangeros din Coreea. Propaganda comunista, aflata ea insasi in faza primitiva, tuna si fulgera, strigand catre imperialisti americani sau nedefiniti "Jos labele de pe Coreea!".

Eram pe atunci un prichindel si desigur nu intelegeam prea bine cum sta treaba, dar mi-au ramas puternic si definitiv intiparite in minte reprezentarile grafice cu mainile paroase considerate uzurpatoare, care insoteau sloganul! Si n-am crezut ca voi ajunge vreodata sa resimt nevoia din rarunchi sa strig "Jos labele", de data aceasta in deplina cunostinta de cauza si cu intreaga indrituire.

Fapt cu atat mai bizar cu cat au trecut peste sase decenii, comunismul a disparut in negura istoriei si Romania, cel putin dupa unele teorii, a pornit pe calea capitalista a economiei de piata si democratiei.

Cale minata, s-a crezut un timp, de originalitatea romaneasca desfiguranta, dar, in cele din urma, dupa douazeci de ani, indeosebi dupa aderarea la Uniunea Europeana, s-a constatat ca tara este de fapt condamnata la un statut colonial, de periferie de consum pentru un centru de decizie strain.

Strainii nu au ce cauta la gestionarea resurselor nationale hidro

Amplasamentele hidroenergetice favorabile sunt de la Dumnezeu si trebuie sa apartina celor carora El le-a lasat, adica romanilor. Valorificarea lor s-a facut cu eforturi materiale si umane uriase, cu sacrificii, toate ale romanilor.

Energia din surse hidro este ieftina doar in urma acestor eforturi!

Strainii n-au ce sa caute in gestionarea acestei resurse si nici in a beneficia, indiferent de cale, de pe urma ei. Este un monopol natural si de roadele acestuia trebuie sa se bucure romanii si numai romanii.

Piata de energie este deschisa investitiilor straine de ani si ani. A venit vreun strain sa faca vreun baraj sau vreo hidrocentrala?! Nu! Pur si simplu pentru ca, in timp ce costurile sunt imense, profiturile nu pot veni decat dupa perioade indelungate. Din colonia numita Romania, colonialistii vest-europeni, carora la imparteala le-a fost repartizata Romania, vor sa extraga profit lejer si rapid, daca se poate fara investitii, ci doar prin presiuni, santaj, preluari de-a gata si cumparari pe nimic.

Potrivit unui program colonialist bine ticluit, distrugerea sistemului energetic integrat romanesc - care ii deranja cel mai mult pe colonialistii vest-europeni - a inceput cu dezmembrarea acestuia. Asa au aparut componentele pe surse de producere a energiei electrice care erau evident mult mai vulnerabile decat sistemul integrat la presiuni si malversatiuni externe.

Hidroelectrica a devenit piesa de baza in atentia corbilor externi, pentru ca producea energia electrica cea mai ieftina. Pana la trecerea in maini straine, Hidroelectrica a fost extorcata sistematic cu concursul unor romani din administratia companiei si din clasa politica, cu peste doua miliarde de euro numai din contractele defavorabile de livrare de energie ieftina prin intermediul asa-numitilor "baieti destepti", mai toti cu origine in tarile colonialiste ale centrului.

Tot atatea miliarde pierdute pentru investitii necesare in infrastructura energetica a tarii!

De ce vor coloniastii sa preia Hidroelectrica

Acum, colonialistii considera ca a venit timpul sa preia direct Hidroelectrica. Motivul este simplu. Au existat doua incercari din partea coloniei - altfel timide si prost gestionate, parca doar-doar sa nu reuseasca! - de a recoagula statul din faramituri in sistemul energetic, in vederea constituirii unui jucator sau a doi jucatori energetici romanesti pe plan regional.

Ambele proiecte aveau in mod obiectiv in centru, dupa cum era si inevitabil, Hidroelectrica. Prin presiuni uriase si manevre josnice, colonialistii straini au blocat ambele proiecte. Dar noi surprize nu mai vor! Si cel mai simplu este sa ia Hidroelectrica din mana romanilor.

Agentul de vanzari al colonialismului international - FMI - preseaza sistematic pentru privatizarea Hidroelectrica. Jalnicul broker al colonialismului vest-european - respectiv Comisia de la Bruxelles - face acelasi lucru.

Beneficiarii - adica indeosebi marile companii energetice vest-europene - executa manevrele necesare. Se retrag in corpore din singurul proiect romanesc viabil pe rol - constructia reactoarelor nucleare 3 si 4 de la Cernavoda - pentru a baga in cofa guvernul roman si a-l forta astfel sa privatizeze Hidroelectrica.

Si daca din colonia numita Romania nu vine vreo alta replica, macar sa le strigam viguros colonialistilor "Jos labele de pe Hidroelectrica!".  Sursa

3 comentarii:

 1. este realitatea cruda a cea ce s-a ajuns din tara noastra...
  ma intreb oare serviciile secrete cum reactioneaza la aceste atentate la siguranta nationala....sau sunt cumparate si ele!?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. binenteles ca sunt cumparate si ele,toti oamenii puternici din tara asta au fost santajati,pana si presedintele,pana in 2009 Basescu a fost impotriva imprumuturilor la FMI BM si nu prea facea lobby pentru cedari de suveranitate in favoarea insitutiilor UE,iar de la primul imprumut doar asta sustine

   Ștergere
 2. Sunt complet de acord cu cele mai sus scrise.Intrebarea mea e:de ce nu sunt publice tratalele dintre "parteneri" adica fmi,bce şi guvernul român?aNu ar trebui si noi prostii care muncesc x brânci si care mai avem un dram de minte si putine cunostinte de matematica sa stim care sunt condiţiile acelor împrumuturi?Pentru ca din putina matematica si economie studiata in epoca comunista macar atit stiu ca daca imprumuti niste bani cu dobânda de la cineva trebuie sa îi restitui la timp cu dobânda aferentă.Si de ce ar trebui sa imprumutam euro daca noi avem moneda nationala Leu?Dupa parerea voastra Ceauşescu era atât de dobitoc de a refuzat "ajutorul" Fmi?Nu fraţilor avea si oameni foarte competenţi(acei securişti care au murit numai de morti "naturale" dupa "revoluţie")care îl sfatuiau bine ,oameni care unii care au avut norocul să fie in misiune in afară si nu s-au mai întors niciodata in România stiind ce îi aşteaptă !Acei securisti care aveau mai multă carte decât toate hahalerele de agenţi SRI (80 % din ei fiind fosti securisti c.c -isti nimic altceva decât lingăi si pupincuristi)si politicieni luate la un loc!Va spun parerea mea ce ar trebui facut :iesirea din ue nato pt ca nu aduce nimic bun României iesirea de pe piata monetara a Leului,restabilirea agriculturii si industriei prin forţe proprii sau adevarat ajutor din partea unor parteneri străini serioşi(deşi nu cred că ar mai exista din cauza ruinarii lor din partea fmi bce nato fie prin ameninţarea cu razboi sau alte sancţiuni).Avem in tara noastra tot ce ne trebuie sa traim decent si in deplina pace cu vecinii.Nu vedeti unde ne duce această "democraţie"?La sclavie eterna !!!

  RăspundețiȘtergere