luni, 7 mai 2012

Ilie Şerbănescu: "Privatizările companiilor de stat nu rezolvă nimic în economie, ci iau profiturile mari şi le bagă unor străini în buzunar"



Analistul economic Ilie Şerbănescu a declarat astăzi, în cadrul unei emisiuni TV, că dacă România continuă să accepte privatizarea companiilor de stat, întrucât "economia se va duce în continuare în jos pentru că practic profiturile statului se vor duce în buzunarele unor străini".

"Ce se discută acolo (la BNR, n.r.) important este problema cu privatizările (...) Aceste privatizări sunt complet nejustificate. De ce nejustificate? Pentru că, dacă vedeţi, e foarte clar se îndreaptă numai către structurile care sunt rentabile şi la stat. Deci, nu-mi rezolvă nimic în economie, ci iau profiturile mari şi le bagă unor străini în buzunar. Cu asta nu rezolvăm nimic în economie. Problema privatizărilor sunt lucruri discutate cu Fondul Monetar prevăzute extrem de precis, care vor duce la terminarea statului român din punctul de vedere al pârghiilor şi instrumentelor pe care le mai are la dispoziţie. Dacă acceptăm privatizările, economia se va duce în continuare în jos şi mereu mai prost. Sunt probleme de monopol care vin de la Dumnezeu şi care nu se dau altora, nici măcar în minoritate", a declarat Şerbănescu.



2 comentarii:

  1. Adevar total in ce spune Ilie Serbanescu .

    Uniunea Europeana = URSS ; vezi Adevărata Faţă a Uniunii Europene (The Real Face of European Union ) – documentar subtitrat

    http://cautbecul.blogspot.ro/2009/09/adevarata-fata-uniunii-europene.html

    RăspundețiȘtergere
  2. Ilie Serbanescu este unul din foarte putinii analisti economici care spune lucrurilor pe nume si este cel mai aproape de adevar. Oricum cred ca stie mai multe decat spune dar nu are nici o putere de decizie sa faca ceva. Si daca ar fi in structurile puterii de decizie tot n-ar putea sa faca schimbari caci acum economia noastra e condusa de rechinii si sacalii economici si financiari FMI si BM, pe care politicienii nostrii i-au lasat sa faca ce-au vrut muschii lor cu resursele tarii. Din pacate...

    RăspundețiȘtergere