duminică, 31 iulie 2011

Libia lui Gaddafi, statul cu cea mai mică datorie publică din lume






Criza datoriilor suverane din zona euro şi eşecul politicienilor americani de a se înţelege în privinţa ridicării plafonului de îndatorare a guvernului SUA a adus în centrul atenţiei investitorilor problema menţinerii sub control a datoriilor.
În raport cu Produsul Intern Brut, cele mai ridicate datorii le au Japonia (225,8% din PIB în 2010), Saint Kitts şi Nevis - cel mai mic stat de pe cele două continente americane, atât ca suprafaţă, cât şi ca populaţie - (185% din PIB) şi Libanul (150,7% din PIB), potrivit datelor CIA (CIA World Factbook).
La polul opus, cele mai mici datorii publice le au Oman (4,4% din PIB), Guineea Ecuatorială (4,1% din PIB) şi ţara colonelului Muammar al-Gaddafi, Libia (3,3% din PIB).
Dacă vă întrebaţi ce PIB poate avea cea mai mică ţară de pe continentele americane, acesta este de 557 de milioane de dolari (în 2009), la o populaţie de 51.300 de persoane (2005). Pentru comparaţie, în România oraşul Oneşti avea 51.681 de locuitori în 2002.

si mai aveti niste informatii care mass media nu o sa le publice niciodata! 

-Poporul Libian primeste credit fara dobinda
-Elevii primesc salariul mediu al acelei profesii, pe care o invata.
-Daca cineva nu-si gaseste de munca statul ii da salariu plin parca ar lucra.
-Tinerii casatoriti primesc casa gratis de la stat.
-Orice tinar libian daca se inscrie la orice facultate din lume,primeste 2500 euro de la stat plus intretinere + o masina.
-Masinile sint vindute la pret de fabrica.
- Libya nu are datorii fata de nimeni in lume.
-Invatamintul si spitalizarea sunt gratis.
-25% din populatie are facultate.
-Pe strazi nu sint cersetori, toata lumea are locuinta.
-15 centi costa o paine.

Deci e rau de tot. Nu e de mirare ca pentru vestici, Libya e o <problema>. Gaddafi nu a fost de acord cu dobinzile mari aplicate de Banca Mondiala. Deci e dictator. Libya a fost o tara L I B E R A asta-i adevarul despre razboiul din Libya .

3 comentarii:

  1. - Si de crimele care le face Gadafi pentru simplul fapt ca nu vrea sa renunte la putere ..de ce nu scrii nimic?

    - Nici o tara musulmana nu sprijina cu bani, + masina pe cei care fac o facultate in strainatate :))

    RăspundețiȘtergere
  2. ia spune´mi ce crime a facut gaddafi ? inafara de cele inventate de mass media. datele pe care le am eu sunt de pe un site rusesc si chiar un oficial rusesc a spus ca libienii primesc credit fara dobanda

    RăspundețiȘtergere
  3. dragii mei.....kiar in acest moment scriu aceste randuri exact din libia,unde lucrez intr-o anumita firma de pe malul sudic al marii mediterane.multe sunt adevarate.spun asta in perfecta cunostinta de cauza,deoarece muncesc si traiesc printre libieni.o paine nu costa 15 centi.......10 paini,de 100 de grame fiecare costa exact 25 de ghersi,adica aproximativ 13 centi.litrul de benzina este 10 centi......cu 4 dolari,faci un plin de 33 de litrii......un cauciuc de masina,costa 2 4 dinari...echivalentul la 3 dolari......fiecare persoana majora ,indiferent daca lucreaza sau nu,primeste de la stat cate o mie de dinari......echivalentul a 800 de dolari...lunar.....si asta a fost dintotdeauna....iar intradevar,bancile nu percep nici o dobanda la credite.gadafi a fost un spin in coasta pt marile puteri economice ale lumii,deoarece petrolul libiei nu era exportat la pretul ce si l-ar fi dorit ele.asa ca......mai sigure informatii ca acestea,nu cred ca ar exista......eu vad zilnic aceste lucruri......un simplu libian,fara serviciu,are marmura in casa proprietate personala de cel putin 100 000 de dolari.......energia electrica,si apa nu se platesc,ele sunt oferite de stat pur si sumplu gratis.......inclusiv serviiciile de salubritate....deci....in libia nu este asa cum pare din afara....

    RăspundețiȘtergere