vineri, 30 decembrie 2011

Hugo Chavez, preşedintele Venezuelei, acuză SUA că l-au îmbolnăvit de cancer

Liderul sud-american a arătat cu degetul spre SUA atunci când a vorbit despre o “epidemie” de cancer în rândul preşedinţilor din America Latină care-i sunt aliaţi.

Chavez a aflat în urmă cu câteva zile că preşedintele Argentinei, Cristina Kirchner, suferă, la rândul său, de cancer la tiroidă. De cancer mai suferă preşedintele Braziliei, Dilma Roussef, iar predecesorul său, Luiz Inacio “Lula” da Silva a primit şi el acelaşi diagnostic. În prima parte a acestui an, Hugo Chavez a fost diagnosticat cu cancer şi a fost operat în Cuba, la Havana, de unde i s-a extirpat o tumoră de dimensiunea unei mici de baseball. În ultimii ani, cinci şefi de stat din America Latină au fost diagnosticaţi cu diferite tipuri de cancer.
Preşedintele Venezuelei a precizat, conform ediţiei de ieri a publicaţiei Bloomberg, faptul că CIA a făcut, prin anii ’40, mai multe experimente chimice pe teritoriul Guatemalei şi este posibil ca, în anii următori, să se descopere că americanii au folosit cancerul drept o armă împotriva liderilor “incomozi” faţă de interesele celor de la Washington.Cu ocazia unui interviu televizat dedicat Armatei, Hugo Chavez a precizat că “este imposibil de explicat, chiar şi cu ajutorul legii probabilităţilor, ce s-a întâmplat cu o parte dintre noi în America Latină. Oare ar fi chiar atât de surprinzător ca ei să fi inventat tehnologia de a putea răspângi cancerul, iar noi să nu aflăm decât peste 50 de ani?”, s-a întrebat liderul Venezuelei.
Sursa:  evz.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu