miercuri, 10 august 2011

Islanda respinge șantajul „banksterilor”


Spre deosebire de alții, oamenilor din Islanda li s-a permis să voteze asupra eliminării banksterilor (gangsterii bancheri). O majoritate covârşitoare a votat sâmbătă împotriva propunerii, în ciuda tacticilor de intimidare a operaţiunii globaliste cămătare, Fondul Monetar Internaţional.
Pentru a doua oară, islandezii au respins complotul de „restituie”, după cum l-a considerat Reuters și anume 5 miliarde dolari pentru bănci din Marea Britanie şi Olanda, în urma jafurilor și falimentărilor de la băncile Kaupthing, Glitnir şi Landsbanki. Acest dezastru financiar aproape că a distrus economia Islandei şi a înșelat și falimentat mii de clienți ai Băncii Europene.
60 la sută din cei care au votat s-au opus șantajului în timp ce 40 la sută au declarat că ţara ar trebui să cedeze în fața intimidării banksterilor.
Islanda a făcut ceva de neconceput în Statele Unite – a mers după bankstersi şi slujitorii lor. La începutul lunii martie, Sigurdur Einarsson, fostul președinte al băncii islandeze defuncte Kaupthing, a fost arestat la Londra. Biroul Special de Procuratură din Reykjavik a ordonat poliţiei să efectueze o descindere în casele altor directori de bănci. Ivar Gundjonson de la banca falită Landsbanki din Islanda a fost de asemenea arestat.
După cum era de așteptat, mass-media corporatistă s-a ferit să raporteze cu privire la eforturile Islandei în arestarea şi urmărirea penală a bancherilor.
În urma rezultatului referendumului de sâmbătă, prim-ministru Islandei, Johanna Sigurdardottir a avertizat că banksterii vor declara război asupra micuței naţiuni – insulă. „Trebuie să facem tot ce-i cu putință pentru a preveni haosul economic și politic ca urmare a acestui rezultat”, a spus ea.
Instanţa autorității de supraveghere AELS, racheta comerţului European ce supraveghează cooperarea Islandei cu Uniunea Europeană globalistă, va lua acum problema asupra sa. „Estimarea mea este că procesul va dura un an, un an şi jumătate, cel puţin”, a declarat într-o conferință de presă ministrul de finanţe Steingrimur Sigfusson.
De când Islanda a decis să oprească proxenetismul intereselor banchere şi transferul bogăţiei din țara sa către bănci din Europa şi Olanda, economia sa a fost în mod constant pe o traiectorie ascendentă”, a scris duminică Zero Hedge.
„Şi uite aşa o naţiune de 320,000 de locuitori preia din nou ștafeta de eliminare a banksterilor, în timp ce o ţară cu 320 de milioane (SUA) continuă să refuze a-i păsa, chiar dacă cu fiecare lună ce trece, alte 150 de miliarde dolari din datorii se adaugă la totalul datoriei publice”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu