joi, 26 ianuarie 2012

Cenzura Internetului.Faza a II a. Cazul MegaUpload!

Ne-am luat cu circul ”de la Roumanie” și cât pe ce să ratăm analiza unui eveniment deosebit de important petrecut săptămâna trecută.
Autoritățile din Noua-Zeelandă au pătruns brutal pe  proprietatea cetățeanului german KIM SCHMITZ, fondator al siteului MegaUpload.com, cunoscut printre internauți drept  KIM DotCom și l-au arestat.O grămadă de capete de acuzare și un circ mediatic similar cu cel al presupusei (nedovedite) lichidări a lui Osama Bin Laden.
Cu ce a greșit Kim DotCom? Pe siteul său, găzduit pe 1500 de servere din US, Franța și Olanda, intrau regulat peste 50 de milioane de abonați zilnic și încă 150 de milioane de vizitatori.Toți găzduiau informație proprie.Practic MegaUpload era un spațiu de depozitare unde unii plăteau să țină informație iar alții intrau și descărcau acea informație.Acest site era înainte de închiderea forțată de joi (cu 4 zile înainte) al 13-lea din lume ca trafic.Veniturile din publicitate erau destul de frumușele dacă proprietarul site-ului respectiv și-a permis cea mai luxoasă locuință din Noua Zeelandă aproape 20 milioane de dolari.
După abuzurile executate împotriva WikiLeaks și a fondatorului său Assange vedem o nouă etapă în lupta autorităților pentru controlul strict al singurului spațiu liber din lume INTERNETUL.
Practic legislația s-a schimbat în așa fel încât pe o simplă presupunere de așa-zisă piraterie autoritățile pot emite mandate de arestare și pedepsele le concurează pe acelea cu grad ridicat pentru societate.Omor, terorism, genocid.
Așadar putem concluziona că Noua Ordine Mondială își desfășoară nestingherită planul de atac.Așa cum am mai scris, unul din membrii familiei Rockefeller s-a pronunțat pe față pentru înăsprirea și strictețea controlului INTERNETULUI.Pretextele sunt cele legate de proprietatea intelectuală deși tehnologiile utilizate pe internet sunt o înșiruire de încălcări ale dreptului de proprietate.
De exemplu sunt blogeri extrem de atenți la proprietatea lor (ideile lor) încât sunt gata să ajungă la procese (pățită de subsemnatul prin vara trecută cu DAN de la Trenduri Economice) deși ei înșiși încalcă drepturile intelectuale ale lui Google,WordPress, Mozilla și alții/altele.Consider că oricine poate prelua idei sau informație cu condiția să indice sursa și să nu profite de pe urma acelei informații.Credeți că toate ziarele sau publicațiile online respectă drepturi de proprietate când publică fotografii?Utilizatorul de internet trebuie să știe că din secunda în care face publică o informație aceasta nu-i mai aparține ci aparține tuturor.De fapt asta este valoarea internetului NE FACE SĂ FIM O COMUNITATE GLOBALĂ.
Internetul este de un dinamism feroce încât orice idee expusă este instantaneu preluată, modificată, folosită, uitată. Cum ar fi fost ca Rudolf Diesel și Henry Ford să plătească drepturi de proprietate intelectuală pentru roată?
Revenind la KIM DOTCOM putem spune că acesta este în proces al absurdului precum eroul din romanul lui Franz Kafka.Dacă un proprietar de spații închiriază o locație unui traficant de droguri iar acesta își depozitează marfa într-unul din spațiile proprietarului care este vina acestuia? Dacă într-un hotel, într-una din camere se petrece un abuz sau o crimă care este vina proprietarului acelui hotel? Ce vină are DotCom că într-unul din hardiskurile siteului, al cărui proprietar este, se află un film sau o melodie pentru care nu s-a plătit licență?
Revenind la cenzura internetului aceasta este din ce în ce mai pregnantă.Se începe cu supravegherea utilizatorului și se termină cu arestarea lui.Singura țară din lume care nu se încurcă cu fleacuri și unde americanii nu au nici un spor (la procedurile de extrădare) este RUSIA.Cred că și nivelul de libertate este cu mult mai ridicat decât în celelalte țări: dacă ai bani suficienți să plătești pentru campania sau vreunul din proiectele domnului Putin și încă ceva pentru câțiva băieți blonzi și vânjoși garantat nu vei păți nimic niciodată.US nu va avea curajul să-și trimită ciracii după tine iar mafia rusească te poate proteja mai bine ca orice armată privată din lume.
Noua Ordine Mondială înseamnă sfârșitul oricărei libertăți: de exprimare, de muncă sau de lene, de proprietate (comunismul a fost un experiment de succes și viitorul va arăta că CEI PUTERNICI vor impune CELOR MULȚI lipsa forțată a proprietății), de circulație, de schimb de informație.Participarea activă sau pasivă la această Nouă Ordine Mondială însă este opțională.Unii se complac.Alții rezistă cum și cât pot.Reflectați vă rog la viitor iar eu vă urez Apocalipsă Ușoară!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu