joi, 12 ianuarie 2012

Revoluţia SMURD Târgu-Mureş! Peste 3.000 de oameni au cerut demisia lui Băsescu!

Ceea ce se anunţa a fi o manifestare paşnică la Ceasul Floral a devenit o mini-revoltă. Peste 3.000 de târgumureşeni de toate vârstele, înarmaţi cu mesaje pro-Arafat şi anti-Băsescu au traversat oraşul, cerând demisia preşedintelui României, demonstrând astfel că îl susţin necondiţionat pe dr. Raed Arafat, cel ce-a salvat mii de vieţi prin intermediul Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare.
Un banal anunţ pe Facebook (prin care era anunţat un miting paşnic pentru susţinerea SMURD-ului şi a lui Raed Arafat) a creat isterie printre târgumureşeni. Cu mic, cu mare, peste 3.000 de oameni au umplut Piaţa Trandafirilor şi au mărşăluit apoi până la sediul SMURD, din celălalt capăt al oraşului. Nimeni nu se aştepta la o asemenea prezenţă, în ciuda popularităţii de care se bucură Arafat în rândul mureşenilor. Dealtfel, întregul marş către sediul SMURD a fost născut din nimic, 100% spontan, ceea ce a speriat cei maxim cinci jandarmi prezenţi la faţa locului pentru asigurarea liniştii publice.


Dacă nu ştiai ce se întâmplă, aveai impresia că începea o nouă Revoluţie. "Jos Băsescu!", "Băsescu la puşcărie!" "Jos Guvernu'", "Arafat, nu uita, Mureşu' e casa ta", "Piticu' şi cu chioru', au distrus poporu'", "România, trezeşte-te!" şi multe alte lozinci ce îndemnau la revoltă populară au acaparat, practic, urbea. În plus, manifestanţii au condus cordonul cu două mesaje care făceau referire la legea sănătăţii, cea care a dus la ruptura dintre Raed Arafat şi preşedintele Traian Băsescu: "PRIVATIZAREA UCID€" şi "NU N€ LUAŢI DREPTU' LA VIAŢĂ! SUSŢINEM S.M.U.R.D.".


"Suntem aici pentru Raed Arafat şi pentru SMURD! Omul ăsta a făcut mai multe pentru noi, românii, decât orice guvernant din România şi merită susţinerea noastră", ne-a declarat Alina Petrache, una dintre persoanele care au ales să-şi petreacă seara în stradă.
  

Deşi manifestaţia nu avea autorizaţie, nimeni nu a dat înapoi, iar traficul a fost blocat fără ca jandarmii să poată interveni. Dealtfel, forţele de ordine au fost luaţi total prin surprindere de toate evenimentele, neputând face altceva decât să urmărească pasivi cele întâmplate.



Odată ajunşi la sediul Serviciului Mobil de Urgenţă, manifestanţii au continuat rafala de injurii la adresa guvernanţilor, după care au cântat la unison imnul României, dându-i clasă lui Marcel Pavel, cu cinci strofe cântate la perfecţie (!!!). Fiecare ambulanţă care ajungea la sediu era primită cu ropote de aplauze şi noi injurii la adresa preşedintelui ţării.


Manifestaţia s-a încheiat fără incidente, amenzi pentru tulburarea liniştii publice sau alte probleme. Şi cu o nouă dovadă, dacă mai era nevoie, că Raed Arafat este un adevărat idol pentru mureşeni şi că răbdarea oamenilor simpli în faţa greutăţilor zilnice se apropie de sfârşit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu