miercuri, 18 ianuarie 2012

PDL sa plece. Iar PSD si PNL sa nu mai vina.

Opoziția, scuipata si îmbrâncita de manifestanți:

Liberalul Ludovic Orban, fost ministru al Transporturilor, a fost recunoscut azi-noapte in Piața Universității. Oamenii au pus mana pe el, l-au îmbrâncit si l-au izgonit afara din rândul manifestanților.
Pai ce credeați ba, nenorociților? Ca lumea a ieșit in strada pentru voi? Ca sa va conectați voi la robinetul statului si sa va umpleți de bani? Idioților! Orban a fost evident trimis la înaintare: daca oamenii nu l-ar fi luat la suturi, imediat ar fi venit după el toți PNL-iștii si PSD-iștii.

Pai acum de ce nu va mai duceți, javre comuniste? Hai, ca Piața Universității e colea: urcați-va in Mercedesurile voastre plătite de stat, si coborați printre manifestanți. Abia aștept!
Clasa politica este toata o turma de șobolani!

Politrucii sunt evident rupți de realitate: sunt obsedați sa-l dea jos pe Băsescu, ca de 4 ani de zile fac foamea! Nu sunt in stare sa-si facă vreo afacere si s-o conducă, si-atunci s-au gândit ei ca e mai simplu sa conduci …o tara!
Dar ce vor ei, n-are nici o legătura cu ce vor românii.
Românii s-au saturat: si cei de dreapta, si cei de stânga.

Daca te duci in piața si-i întrebi pe manifestanți ce vor (mulți reporteri au făcut asta), oamenii încep sa se bâlbâie. Ca nu si-au făcut o lista, înainte sa iasă din case. Ei știu doar ca sunt nemulțumiți. Si de fapt, asta e important: nu e treaba lor sa facă liste si sa elaboreze politici economice.
Aceasta nemulțumire difuza, dar foarte puternica, va schimba istoria. Si pe a României, si pe a Europei. Ea va creste in lunile si in anii următori, si va rade de pe fata pământului statele sociale, Uniunea Europeana si întreaga clasa politica.
De ce sunt oamenii nemulțumiți? Motivele sunt foarte diferite. Unii zic ca vor salarii si pensii mai mari (cei de stânga). Alții, ca mine, vor taxe mai mici (cei de dreapta). Astea sunt cereri obișnuite in întreaga lume. Dar toți românii vor în cor, distrugerea corupției si moartea corupților. Iar ăsta e un lucru specific românesc, pentru ca România e cea mai corupta tara din Europa.
Sondajele sunt clare. Am mai scris despre ele (si oricum știm cu toții ca așa simt oamenii):
 • Cea mai mare problemă a ţării o reprezintă clasa politică (nu doar PDL!) – 83%;
 • Cei mai mulţi oameni bogaţi din România au făcut avere în mod necinstit (nu doar PDL-iștii!) – 91%.
Iată si principalele griji ale românilor:
 • nivelul corupţiei – 87%;
 • soarta salariilor – 83%;
 • viitorul sistemului de pensii – 80%;
 • sistemul de sănătate – 82%;
 • datoriile statului – 76%;
 • sistemul de educaţie – 76%;
 • starea mediului înconjurător – 76%;
 • sunt foarte îngrijoraţi de viitorul economiei – 74%;
 • tinerii care termină o facultate nu au şanse să-şi găsească un loc de muncă – 89%
E clar ca dorințele românilor si dorințele partidelor sunt total opuse. Nici un partid n-o sa aducă vreodată schimbarea: iar asta le si aduce sfârșitul.
Reforma înseamnă sa strângi cureaua: si nu poți sa le ceri oamenilor sa strângă cureaua, când tu faci bairam pe banii lor. A încercat PDL-ul si i-a explodat in față, ca o grenadă!
Polonia a terminat reforma in 2 ani!

Daca partidele chiar ar fi vrut sa schimbe România, ar fi făcut asta de mult. Politrucii zic mereu ca reforma e greu si e complicat de făcut, si ca nimeni nu știe s-o facă: e o minciuna!
In Polonia, terapia de soc, aplicata de Leszek Balcerowicz, a durat fix doi ani. Si a fost foarte transparenta: pe 16 decembrie 1989, Balcerowicz a apărut la televiziune si a spus polonezilor: de la 1 ianuarie, trecem la capitalism. Vom privatiza tot, vom concedia milioane de bugetari. In schimb, vom încuraja sectorul privat, vom avea taxe mici, si va fi foarte simplu sa-ti faci o firma.
Si așa a si fost: reforma a început exact pe 1 ianuarie 1990. Au urmat doi ani grei, in care peste 4 milioane de angajați ai statului (si bugetari si companii de stat) si-au pierdut locurile de munca. Inflația a depășit 300%. Dar după doi ani, Polonia a început creșterea economica. Care n-a fost mare, dar a fost sigură. Iar acum, când toata lumea se zvârcolește in criza, Polonia a rămas aproape neatinsa: bravo terapiei de soc!
Dar atenție: Balcerowicz n-a fost niciodată acuzat de corupție!
In Anglia, reforma Thatcher s-a terminat in 2 ani si jumătate!

Margaret Thatcher a fost la fel de sincera cu poporul britanic. Când a luat ea puterea, Marea Britanie era intr-o criza cumplita: aproape la fel ca azi. Grevele paralizau tara si nimeni nu mai muncea, pentru ca era mai rentabil sa stai acasă, pe ajutor social. Înainte de alegeri, Thatcher le-a zis oamenilor: destul cu haosul socialist! Daca mă votați, o sa tragem linie: si oamenii au votat-o!
Iar Reforma Thatcher a retezat scurt toate astea: drepturile sindicale au fost tăiate. Pe fata si fără jena. Marea majoritate a ajutoarelor sociale au fost desființate. Chiar si ajutorul de șomaj a fost condiționat: daca refuzi vreo oferta de serviciu, adio bani!
Prețul plătit a fost destul de mare: nivelul de trai a scăzut brusc, iar asistații social au umplut străzile cu urletele lor. Margaret Thatcher nu s-a speriat, ci a trimis trupele speciale si i-a spulberat pe manifestanți. Liderii sindicali care au încălcat legea, au înfundat pușcăriile. Dar după doi ani, Marea Britanie redevenise deja o putere mondiala. Iar Thatcher a rămas la putere pentru 11 ani.
Dar nimeni n-a acuzat-o vreodată ca a furat de la stat!
Nu mai căutați salvatori ai neamului, ca nu exista. Salvați-va singuri!

Nici un politician român n-o sa salveze vreodată România. Pentru ca e mai simplu s-o fure. Vreți politicieni cinstiți? Pai nu-i mai căutați, ca ii căutați degeaba: faceți-i voi! Obligați-i voi sa fie cinstiți!
Manageri buni exista: si in România, si in lume. Nu in clasa politica (care trebuie desființata), ci printre oamenii de afaceri. Putem angaja oricând un supermanager. Dar cum obligi pe cineva sa nu-si bage ghearele intr-un buget de 36 de miliarde de euro? Simplu: cu forța! Iar pentru ca “premiul” e imens, si pedeapsa trebuie sa fie pe măsură.
Pentru corupție, trebuie sa reintroducem pedeapsa cu moartea. Nimic altceva n-o sa oprească jaful.
Iar pedeapsa cu moartea la politicieni nu trebuie aplicata după ani de zile de procese, nu din 20 in 20 de ani: ci imediat cum i-ai prins.
Alegerile anticipate sunt inutile!

Opoziția sigur ca vrea așa ceva, pentru ca spera sa-si bage iar botul in bani. L-am auzit pe Iliescu ieri: cică asta ar fi singura soluție. Hahaha… Te cred, comunist nenorocit: abia aștepți sa ajungi iar la robinet. Dar ești total rupt de realitate, daca visezi ca o sa si ramai acolo!
Pentru români, e o mare teapa sa alunge niște hoți de la putere, ca sa vina alți hoți. Si știu si ei asta: de aia l-au luat la bătaie pe Ludovic Orban. Chiar daca se întâmpla așa ceva, noul guvern o sa fie răsturnat exact la fel ca si cel vechi, dar după numai trei luni. Iar guvernul următor o sa pățească la fel, dar după trei săptămâni.
Autoritatea statului va dispărea. Vor începe jafurile si oamenii se vor apăra singuri. Haosul va cuprinde România si guvernele se vor prăbuși unul după altul, din ce in ce mai repede. Cine o sa le răstoarne? Criza!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu