duminică, 6 noiembrie 2011

Mișcarea Occupy Wall Street (OWS) face apel la o „guvernare globală”


Noam Chomsky şi alți aliați de stânga fac apel pentru o „democraţie la nivel mondial”.
Înainte de declanșarea protestelor din 15 octombrie, proteste inspirate din mișcarea OWS, un grup proeminent de stânga „a emis un manifest, care include un apel puternic pentru democraţie la nivel mondial şi, în special, regula democratică asupra sistemului financiar internaţional”, raportează UNPA Campaign.
UNPA este prescurtarea la „Organizația Adunărilor Parlamentare a Naţiunilor Unite”, o reţea globală de parlamentari şi organizaţii nonguvernamentale care promovează reprezentarea cetăţenilor în Naţiunile Unite”, potrivit site-ului lor.
UNPA este probabil un proiect lansat în mod indirect de către CIA împreună cu cei care au creat numeroasele revoluţii colorate din toată lumea ce au avut ca rezultate o dictatură militară (aşa cum s-a întâmplat în Egipt) şi băi de sânge „umanitare” (cum ar fi operaţiunea NATO în Libia).
Contribuţiile primare în lucrul cu UNPA provin din partea participanţilor la  campanie, însă organizaţia primeşte, de asemenea, bani de la Fundația Ford.
Din anii 1950, Fundatia Ford a lucrat îndeaproape cu CIA pentru a finanţa și controla activităţile culturale şi politice de stânga.
„CIA folosește fundaţii filantropice ca și cel mai eficient conductor pentru a  canaliza sume mari de bani pentru proiectele agenţiei, fără a-i avertiza pe destinatari, la sursa lor. De la începutul anilor 1950 și până în prezent, intruziunea CIA în domeniul fundaţiei a fost şi este imensă”, scrie James Petras.

Ana Sofia Suarez şi Şimri Zameret, au scris în The Guardian pe 14 octombrie, caracterizând manifestul UNPA ca „o viziune pentru o guvernare globală nouă” şi „o mişcare pentru democraţie la nivel mondial”.
În loc de a face apel pentru eliminarea reţelelor globaliste, cum ar fi FMI, OMC, băncile multinaţionale, G8/G20, Banca Centrală Europeană și Consiliul de Securitate al ONU, manifestul respectiv solicită pentru „democratizarea” acestora.
„Instituţiile internaţionale nedemocratice sunt țintele noastre globale, Mubarak, Assad și Gaddafi ”, declară documentul. „La fel ca Mubarak şi Assad, aceste instituţii nu trebuie să fie autorizate pentru a controla viaţa oamenilor fără consimţământul lor. Ne naştem egali cu toţii, bogaţi sau săraci, femeie sau bărbat. Fiecare african şi asiatic este egal cu fiecare european şi american. Instituţiile noastre la nivel mondial trebuie să reflecte acest lucru, sau să fie anihilate”.
Susţinătorii textului, inclusiv Naomi Klein, Vandana Shiva, Michael Hardt, Noam Chomsky  şi Eduardo Galeano, spun „ instituţiile noastre globale” trebuie să fie democratizate sau răsturnate.
Ei sunt de acord cu faptul că „mai mult ca oricând înainte, forţele globale influențează și definesc vieţile oamenilor” şi că „cetăţenii lumii trebuie să obţină controlul asupra deciziilor care îi influenţează, în toate nivelurile – de la nivel global la nivel local. Aceasta este democraţia la nivel mondial. Asta este ceea ce cerem noi astăzi”.
Trebuie remarcat faptul că manifestul nu a fost produs de Fundația Ford, finanțată de UNPA şi CIA, însă entuziasta primire de către organizaţie este destul de suspectă.
Materialul video de mai jos demonstrează solicitarea unei  „democraţii globală” – un termen acum interschimbabil cu „guvernarea globală” – a fost acceptată de unii dintre oamenii prezenți la mișcarea OWS din Los Angeles.
Suporterii mișcării OWS din Statele Unite nu ar trebui să militeze pentru o „democraţie globală” ci pentru căderea Federal Reserve și astfel, o revenire la bani cinstiți care să nu fie controlați de către elita mondială şi bancherii internaționali, precum şi revenirea la o republică constituţională, așa cum a fost prevăzută iniţial de fondatori.
În cazul în care marea mișcare OWS acceptă „federalismul la nivel mondial”, acesta va fi acceptat împreună cu agenda condusă de către elita mondială, responsabilă pentru Federal Reserve, FMI, OMC, pieţele globale, băncile multinaţionale, G8/G20, Banca Centrală Europeană şi Consiliul de Securitate al ONU.
OWS reprezintă atât o ameninţare cât şi o oportunitate pentru globaliști. Este imperios necesar ca ei să compromită mişcarea şi să o devieze într-o versiune a totalitarismului global deghizat într-o schimbare – aceeaşi marcă oferită de Goldman Sachs cumătrului Obama – sub masca „democraţiei”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu