joi, 26 ianuarie 2012

Miting Anti-UE in Croatia.

Mai multe persoane au fost rănite sau reţinute sâmbătă, în Croațiadupă ciocnirile care au avut loc între un grup de protestatari naţionalişti și forțele de ordine. Conflictul a izbucnit în momentul în care protestatarii au încercat înlăture un drapel al Uniunii Europene, cu o zi înaintea referendumului privind aderarea ţării la UE.


La miting au participat circa o mie de persoane, în special veterani de război şi militanţi de dreapta, care se opun aderării Croaţiei la Uniunea Europeană.

Ciocnirile între polițiștii croații și protestatari au avut loc la încheierea marşului de protest, în momentul în care un grup de câteva zeci de persoane au încercat coboare drapelul UE de pe un stâlp din apropiere.

Aceste incidente se adaugă tensiunilor dinaintea referendumului de duminică referitor la aderarea Croaţiei la UE în 2013, cu toate circa 60% dintre croaţi s-ar pronunţa pentru această aderare, potrivit unui ultim sondaj de opinie.

Pe pancartele protestatarilor, care scandau sloganuri împotriva Uniunii Europene, se putea citi 'Nu în UE', scrie Agerpres.
Comentariul meu: Croatia la fel ca si Romania si multe alte tari care se inca se opun UE au fost practic santajate si obligate sa "adere?" in malefica organizatie internationala satanista si antidemocratica numita Uniunea Europeana

2 comentarii:

  1. Nu cred de nici o culoare ca in prezent (dupa ani de criza si miscari sociale peste tot) 60% din croati "vor" UE. Se minte cu sondajele peste tot.
    Iar la noi e conspiratia tacerii despre UE si FMI, nu discuta nimeni despre datorii ci despre alegeri! Si nimeni n-a venit pana acum cu un plan de plata a datoriilor mai "lung" de 10-2o cuvinte. Nu se vrea...

    RăspundețiȘtergere