vineri, 10 februarie 2012

Sindicatul politistilor din Grecia cere arestarea oficialilor FMI si UE

Cel mai mare sindicat al politiei elene ameninta ca va solicita emiterea unor mandate de arestare pe numele oficialilor UE si FMI de la Atena, sub acuzatia ca acestia propun masuri de austeritate profund nepopulare, informeaza Reuters. 

Conform unei scrisori obtinute de Reuters, Federatia Politiei Elene ii acuza pe reprezentantii Comisiei Europene, Bancii Centrale Europene si FMI de "santaj si erodarea democratiei si suveranitatii nationale" a Greciei, tinta amenintarilor fiind chiar sefului delegatiei FMI la Atena, Paul Thomsen. 
Amenintarea este simbolica deoarece mandatele de arestare trebuie aprobate de judecatori. Totusi, situatia reflecta furia cetatenilor greci fata de noile masuri de austeritate solicitate creditorii externi, in vederea acordarii unui nou imprumut destinat evitarii intrarii Greciei in incapacitate de plata. 
In scrisoarea adresata sefului misiunii BCE in Grecia, Klaus Masuch, sindicatul politistilor greci declara: "Dat fiind ca mentineti aceasta politica distructiva, va avertizam ca nu puteti sa ne faceti sa luptam impotriva fratilor nostri. Refuzam sa stam impotriva parintilor nostri, fratilor, copiilor si altor cetateni care protesteaza cerand schimbarea acestor politici".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu