miercuri, 8 februarie 2012

Viktor Orban către naţiune: „Ignoraţi Europa”

Ungaria trebuie să se bazeze mai mult pe o clasă de mijloc puternică, iar guvernul este pregătit să protejeze interesele naţiunii în faţa celor mai puternice presiuni, a declarat premierul ungar Viktor Orban. El a îndemnat populaţia să "ignore Europa", ale cărei instituţii critică puternic în ultimul timp politicile prin care executivul caută să-şi consolideze controlul în economie, scrie The Wall Street Journal.
"Cei care imaginează un default naţional nu ştiu despre ce vorbesc, nu-i cunosc pe unguri", a afirmat Orban în tradiţionalul său discurs despre starea naţiunii.
Premierul a subliniat că Ungaria, ca de altfel întreaga Europă, se află într-o situaţie dificilă, iar criza datoriilor suverane a făcut realitate "scenariul sci-fi al Europei prăbuşindu-se".
El a remarcat, de asemena, că prosperitatea pe care o doresc ungurii este "încă un pic cam departe". Pentru problemele cu care Ungaria se confruntă în prezent, premierul a învinovăţit administraţiile anterioare.
"Sunt precum căpitanul navei italiene de croazieră răsturnate care a condus vaporul spre dezastru şi apoi a fost primul care a strigat <<La revedere!>>. Acum ei stau în afară cu asociaţii lor în afaceri şi aruncă insulte la adresa statului", a spus Orban.
El a mai subliniat că guvernele socialiste anterioare sunt responsabile pentru creşterea datoriei publice a Ungariei, în prezent echivalentă cu 80% din PIB.
"Dacă datoria n-ar fi crescut, astăzi noi am fi împurmutat Fondului Monetar Internaţional, iar cea mai mare problemă a noastră ar fi fost câţi noi operatori aerieni naţionali să înfiinţăm", a afirmat premierul, făcând aluzie la colapsul de săptămâna trecută a comapaniei aeriene de stat Malev.
Orban a menţionat că Ungaria trece printr-o perioadă dificilă deoarece noul sistem fiscal nu a fost pe deplin dezvoltat şi de aceea afectează anumite familii. Impunerea unui sistem de impozitare unic ar aduce beneficii tuturor din 2013, a completat el.
Oficialul a asigurat că este pregătit să accepte orice critică, dacă aceasta este constructivă, însă el va proteja interesele naţiunii, inclusiv noua constituţie, intrată în vigoare anul trecut.
"Să ne urmăm inimile, să ignorăm Europa şi să nu ne înspăimântăm de pericolele pe care le avem de înfruntat", a concluzionat Orban.
Comentariul meu: acesta este discursul unui adevarat nationalist care pune pe primul plan interesele natiunii nu ale bancheriilor care distrug natiuni! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu