miercuri, 26 octombrie 2011

Chavez: Pe Gaddafi l-au asasinat. A murit ca un martir!


Liderul venezuelean Hugo Chavez deplange moartea dictatorului libian Moammar Gaddafi, decedat joi, la scurt timp dupa ce a fost capturat de catre fortele rebelilor.
"O sa-l pastram in memorie toata viata pe Gaddafi ca pe un mare luptator, un revolutionar si un martir. L-au asasinat. Este o alta fapta strigatoare la cer!", a declarat Chavez, potrivit Novinite.

Presedintele Venezuelei s-a referit la moartea lui Gaddafi prin termenul "asasinat", atacand, din nou, Statele Unite si aliatii sai.

"Povestea in Libia este abia la inceput. Imperiul iancheilor nu poate controla lumea. Cel mai rau este ca, in efortul lor de a domina lumea intreaga, imperiul si aliatii sai ard", a continuat Chavez.

Chavez s-a intors in Venezuela dupa ce a facut niste teste medicale in Cuba, iar rezultatele acestora par sa fie imbucuratoare pentru liderul sud-american: "M-am eliberat de boala! Chavez s-a intors!", a declarat acesta.

Chavez a fost un bun prieten al lui Gaddafi, atunci cand toata lumea l-a ostracizat pe dictatorul libian. A facut declaratii impotriva implicarii SUA in statul african in trecut, denuntand rebelii ca "teroristi" si referindu-se la Gaddafi ca la "eliberatorul Libiei".

Chavez crede ca singurul scop al NATO este bombardarea tarilor bogate in petrol pentru a profita de resurse.

"Este o scuza pentru a interveni si a ocupa o tara si bogatiile sale", acuza Chavez. "Stim deja ce o sa se intample: bombe, bombe, razboi, mai multa suferinta pentru oameni. Statelor Unite nu le pasa deloc de vietile oamenilor din Libia", afirma presedintele sud-american.

Chavez si-a expirmat ingrijorarea si pentru tare pe care o conduce, Venezuela detinand o rezerva importanta de petrol: "Ar fi bine sa nu incerce sa aplice reteta libiana tarii noastre, altfel va trebui sa le aratam noi puterea noastra!" 


PS:libia a fost invadata din mai multe motive dar motivul principal este cel ca Gaddafi a avut initiativa de a crea o noua moneda numita dinarul african din aur lucru care la facut pe Sarkozy sa declare ca gaddafi reprezinta o amenintare la securitatea financiara a omenirii!

Un comentariu: