luni, 10 octombrie 2011

in timp ce tradatorii de tara de la noi ne fura drepturile fara ca nimeni sa i traga la raspundere Hugo Chavez isi protejeaza tara si locuitorii mai ceva ca ochii din cap

Dupa o serie foarte mare de nationalizari pe care le a facut de cand a venit la putere din 1999,Preşedintele venezuelan, Hugo Chavez, intenţionează să exproprieze hotelurile şi casele de vacanţă de lux din insulele Los Roques din Caraibe, pentru a le pune la dispoziţia populaţiei sărace din zonele urbane, relatează 
Hugo Chavez, intenţionează să exproprieze hotelurile şi casele de vacanţă de lux din insulele Los Roques din Caraibe, pentru a le pune la dispoziţia populaţiei sărace din zonele urbane, relatează The Independent, în ediţia online de sâmbătă.
El a afirmat, într-un discurs televizat, că iahturile şi alte ambarcaţiuni confiscate de la bancherii daţi în urmărire vor fi folosite pentru transportul turiştilor către insule. "Există case care au fost construite ilegal şi pe care le vom expropria", a spus el.
Chavez a adăugat că arhipelagul, care este clasificat drept parc naţional, a fost în realitate privatizat de membrii venezuelani şi străini ai "burgheziei bogate".
Los Roques a fost declarat zonă protejată în 1972 şi nu este clar de ce autorităţile locale au permis apariţia proprietăţilor private, care au trasnformat arhipelagul într-una dintre cele mai luxoase destinaţii maritime din America Latină.
După preluarea puterii, în 1999, Chavez a declanşat o amplă campanie de naţionalizări, care a vizat producători de ciment, oţelării sau proprietari de terenuri, şi a obligat unele dintre cele mai mari companii energetice internaţionale să renegocieze contractele de forare pentru câmpurile petrolifere din Venezuela.
Exproprierile din Los Roques ar putea contribui la creşterea popularităţii lui Hugo Chavez - care a suferit în iunie o intervenţie chirurgicală pentru extirparea unei tumori maligne - înaintea alegerior prezidenţiale de anul viitor. El rămâne foarte popular în rândurile populaţiei sărace, însă cota de popularitate, ajunsă la circa 40 la sută, este cu aproximativ 30 de procente sub nivelul maxim înregistrat de liderul venezuelan.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu