duminică, 2 octombrie 2011

Prima veste bună pe 2011: IRANUL nu mai poate fi atacat de nimeni!

Centrala nucleară Bushehr din Iran a fost inaugurată luni, după ce a fost conectată la rețeaua de electricitate. Obiectivul, construit cu ajutorul Rusiei, devenise funcțional încă de anul trecut.
Centrala este cel mai mare activ al nostru, un activ deținut de Rusia și Iran, și o platformă, o fundație temeinică pe care să construim cooperarea în sfera high-tech. Vreau să evidențiez faptul că Rusia a fost și va fi mereu interesată în dezvoltarea cooperării cu companiile iraniene de producere a petrolului și gazului. Avem acorduri și planuri concrete de implementat. Mai mult, am fost de acord să extindem cooperarea noastră prin lansarea de proiecte-pilot în sectorul energetic și în programe de pregătire pentru viitorii ingineri în Domeniul energetic ai Iranului, atât în Iran, cât și în Rusia”, a spus Serghei Șmatko, ministrul energiei din Rusia.
Serghei Șmatko a vorbit și despre strategia energetică pe care cele două țări trebuie să o urmeze.
”Ne dăm seama că Rusia și Iranul, având cele mai mari resurse de petrol și gaze trebuie să fie conștiente de faptul că sunt responsabile pentru asigurarea livrării stabile și neîntrerupte de hidrocarburi pentru piața internațională, protejându-și însă și propriile interese”, a încheiat Șmatko.
Încă o mutare de geniu pe harta militară a globului: parteneriatul în domeniul energetic cu IRANUL este o mare lovitură dată politicii unipolare a USA și ISRAEL.
Acest parteneriat RUSIA-IRAN devine un alt pol de putere care va prevala toată politica externă a ASIEI și a ORIENTULUI MIJLOCIU.Dacă cumva ar intra și turcii în această structură (fapt puțin probabil datorită adversității istorice cu rușii) s-ar putea confirma predicțiile analiștilor cu mutarea centrului civilizației actuale dinspre vestul occidental către estul oriental.
În acest moment nici o putere militară din lume nu mai poate ataca IRANUL.Lucru care este pozitiv pentru oricare din cetățenii planetei.Singura șansă de supraviețuire a imperiului american ar fi fost invadarea IRANULUI după modelul IRAKULUI.Acum ieșirea din recesiunea gravă economică a americanilor este anulată.
Contestarilor  teoreticieni ai succesului ai acestei ipoteze le reamintesc că peste 46 de milioane de americani trăiesc sub limita sărăciei iar USA a avut cea mai mare creștere a gradului de sărăcie dintre țările dezvoltate.
De remarcat încă un succes uriaș al dilomației rusești care a reușit în acest fel să contracareze toate mișcările trasate de Breszinsky încă din 1997 (revoluțiile portocalii, ”cleștele” din jurul Rusiei,etc).Cu fluviul de capital care se scurge dinspre UE către RUSIA și dinspre China către IRAN acest parteneriat își va spune cuvântul chiar de acum.Primul semn va fi recunoașterea la ONU și în Consiliul de Securitate a noului stat PALESTINA care urmează să se întâmple începând cu 20 septembrie.Totodată acest nou OPEC ar putea să dea o lovitură dolarului obligând partenerii beneficiari ai resurselor imense de hidrocarburi din cele două țări să cumpere în EURO.Vom asista cred eu la o intensificare a apropierii între UE și Moscova.China se va dispensa din ce în ce mai mult de SUA orientându-și strategiile economice pe termen mediu-lung către acest parteneriat.
Despre România nu putem decât să constatăm din nou direcția greșită a politicii proamericane duse de regimul Băsescu.Personal nu pot decât să sper într-o schimbare totală care ar fi extrem de benefică fiecărui cetățean român sau european.În acest moment România este singura țară membră UE a căror politici sunt orientate diferit de cel al statului federal european.Iar acest aspect inevitabil se va schimba în anii ce vor veni.

Un comentariu:

  1. .... cu cit atitudinea lui Putin si Rusia vor transmite lumii un mesaj corect ... despre intentiile si obiectivele lor .. implicit distantarea de comunismul dogmatic si rigid fabricat de catre evrei ...omenirea se afla la rascruce .....de atitudinea fata de adevar si dreptate depinde viitorul Rusiei si al lui Putin ... Daca Rusia va juca corect va avea imtrega omenire de partea ei daca va mintii si manipula va fi aruncata ca o masea stricata..asa cum este astazi SUA ..

    RăspundețiȘtergere