sâmbătă, 1 octombrie 2011

Criza economica folosita ca pretext pentru crearea Statelor Unite ale Europei

Traian Basescu a pledat in luna august, ca din senin, pentru “cedari masive de suveranitate” in favoarea proiectului Statele Unite ale Europei. Dealtfel, in ultimele saptamani o serie de personaje importante ale scenei politice si economice europene au iesit la rampa cu aceeasi idee. Iar pentru ca subiectul sa nu dispara din atentia publicului roman, presedintele a reiterat ieri necesitatea trecerii la o politica bugetara si fiscala unica, precum si la constituirea Statelor Unite ale Europei.
Astazi, in aceasta criza, avem si solutia viitorului. Ceea ce inseamna o sansa pentru Europa de a garanta prospetritatea cetatenilor ei se numeste mai multa integrare, iar eu mi-as permite sa spun – Statele Unite ale Europei, care sa respecte valorile noastre, care sa tina cont de specificul cultural al fiecarei tari, care sa protejeze fiecare minoritate, dar care, in acelasi timp, sa aiba forta sa ne proiecteze acolo unde pot fi sau pot spera sa fie cei 500 de milioane de europeni, adica la pupitrul de comanda al procesului de globalizare, nu la remorca acestuia”, a declarat Traian Basescu, citat de agentiile de presa, la o conferinta a Partidului Popular European, tinuta la Parlamentul Romaniei. “Este responsabilitatea noastra, a generatiei actuale de politicieni, sa avem curaj sa vorbim despre Statele Unite ale Europei, sa le proiectam, sa avem forta politica sa ne convingem cetatenii ca aceasta este solutia”, a mai spus presedintele.

În ultima perioadă suntem martorii unei adevărate avalanşe de declaraţii referitoare la “necesitatea” creării Statelor Unite ale Europei, un proiect care dacă se va realiza va însemna moartea ideii de stat naţional, cel puţin pe bătrânul continent. După Traian Băsescu, ministrul muncii din Germania şi fostul cancelar Gerhard Schroeder, a veint rândul lui Jean-Claude Trichet, preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), să promoveze acestă viziune asupra viitorului european.
Trichet a declarat luni că, dacă guvernele din zona euro nu adoptă politici şi măsuri adecvate, acestea ar trebui să poată fi hotărâte de o entitate centrală, spre exemplu de un guvern federal al uniunii monetare. “Cred că, într-o zi, poporul european va avea o confederaţie. Ne putem imagina un guvern federal”, a afirmat Trichet într-o conferinţă de presă, citat de Reuters. Mandatul lui Trichet la conducerea BCE se va încheia în luna noiembrie, funcţia urmând să fie preluată de către Mario Draghi, în prezent guvernator al Băncii Italiei.
In aceiasi ordine de idei, ministrul de finanțe polonez Jan Vincent-Rostowski, vorbind miercuri (14 septembrie) în Parlamentul European a spus: “Trebuie să salvăm Europa, cu price preț. Pericolul unui potențial război, în următorii 10 ani, deși acum nu facem planuri pentru următorii 10 ani, este un scenariu la care ar trebui să ne gândim. Dacă cuvântul” zona euro” ar dispărea, dacă ar exploda, atunci există riscul ca UE să nu supraviețuiască. Dacă UE nu va putea să îndure acest șoc, atunci tot proiectul european ar fi în mare pericol, ceea ce ar duce la situația în care, peste câțiva ani buni, vom avea de înfruntat un alt foarte mare pericol. Am folosit aceasta comparatie pentru a arăta politicienilor cu care am vorbit cât de gravă este situația“. Cu alte cuvinte, cetatenii tarilor europene sunt amenintate cu razboiul, daca nu accepta infiintarea Statelor Unite ale Europei si nu sustin moneda euro, dovedita falimentara! In realitate, tocmai aceste politici nesabuite sunt cele care pot aduce haos, saracie si poate chiar razboi in Europa!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu