luni, 24 octombrie 2011

Nigel Farage despre România: "Aderarea la UE se va dovedi a fi o greşeală istorică uriaşă pentru ţara dumneavoastră"

Nigel Farage e bucuros că Marea Britanie a rămas în afara zonei euro
Foto: reuters:Nigel Farage e bucuros că Marea Britanie a rămas în afara zonei euro 


Nigel Farage este unul dintre cei mai vocali eurosceptici de la Bruxelles. Acesta a vorbit într-un interviu pentru inliniedreapta.net în care a vorbit despre viitorul Uniunii Europene, despre criza economică şi despre moneda euro.
ILD: Ce doriţi să le transmiteţi est-europenilor care timp de 50 de ani au dorit să se alăture Uniunii Europene şi NATO iar acum vedem că totul se destramă?
NF: Am înţeles perfect după căderea Zidului Berlinului, v-aţi obţinut libertatea, aţi obţinut democraţie în ţările voastre, iar toate acestea erau fantastice. Era extrem de înviorător, era absolut nemaipomenint ce s-a întîmplat în Europa de Est. De asemenea, am înţeles perfect de ce doreaţi să intraţi în NATO, pentru că era un fel de a spune “La revedere, Moscova!”. Vreau să spun că asta a fost motivaţia. Dar aderarea la Uniunea Europeană se va dovedi a fi o greşeală istorică uriaşă pentru ţara dumneavoastră, pentru că ce aţi făcut e să intraţi într-un sistem care este din ce în ce mai mult ca cel pe care l-aţi părăsit acum 20 de ani. Este o greşeală foarte mare, iar clasa voastră politică, politicienii voştri, birocraţii, sînt practic cumpăraţi cu bani, foarte mulţi bani.

ILD: De fapt asta a fost bailoutul pentru Grecia. A fost un bailout pentru politicieni.
NF: A fost un bailout pentru politicieni şi pentru prietenii lor. Despre asta e bailoutul. Nu am nici o îndoilală despre asta, nu e în nici un caz pentru a ajuta poporul grec. Avem o ţară care nu îşi poate plăti datoriile, iar noi o obligăm să facă noi datorii. Am fost în România în săptămîna de după ce aţi aderat la Uniunea Europeană, am fost în Parlament şi am întîlnit unele dintre oficialităţile dumneavoastră şi le-am spus: “Veţi fi cu toţii foarte bogaţi, nu-i aşa?”, iar ei mi-au spus “Nu, nu am luat încă în considerare implicaţiile financiare. Ne pare rău.”

ILD: Întrebarea mea este, vă este frică, vouă politicienilor, de cetăţenii europeni?
NF: Politicienii sînt îngroziţi. Atît de mult încît, după votul irlandez domnul Schultz, care conduce grupul socialiştilor de aici, a spus în acest parlament “Nu trebuie să cedăm în faţa populismului!” Cred că este unul dintre cele mai îngrozitoare lucruri pe care le-am auzit în Europa în ultimii 70 de ani. Înseamnă “ce cred oamenii este irelevant, noi ştim ce e mai bine!” Noi sîntem stăpînii acum.

ILD: “Voi sînteţi proşti şi lăsaţi-mă să gîndesc pentru voi”.
NF: “Da, foarte proşti, noi avem toate răspunsurile. Nu vom lăsa acel lucru mărunt numit democraţie să ne stea în cale.”

ILD: Aţi spus că pentru România şi pentru celelalte ţări din Estul Europei, într-un fel a fost o realizare foarte mare aderarea la Uniunea Europeană.
NF: Nu, ce am spus e că faptul că v-aţi recăpătat democraţia a fost o mare realizare, aderarea la NATO o înţeleg perfect.

ILD: Avem totuşi o foarte mare problemă cu corupţia. Cum comentaţi cazul lui Adrian Severin, un socialist, ce dovedeşte asta?
NF: Aş spune că este foarte ironic că am primit aceeaşi amendă ca el din partea acestui parlament, pentru că am spus că în opinia mea preşedintele european nu era foarte bine îmbrăcat. Arată dublul standard din acest loc. Asta e tot ce am de spus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu